Skip to content

Despre Asertivo

Cum a început povestea noastră

Un cămin de bătrâni este un loc pentru persoanele care nu au nevoie să se afle într-un spital, dar nu pot fi îngrijite acasă.

Un astfel de cămin de bătrâni are personal calificat în geriatrie, din acest personal făcând parte medici, asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare, menajere, kinetoterapeuți, psihologi, psihiatri, asistenți sociali și ergoterapeuți. Oferind aceste servicii la căminul de bătrâni, venim atât în ajutorul pacienților cât și în ajutorul aparținătorilor.

Unele case de îngrijire medicală sunt amenajate ca un spital (activitatea se desfășoară în clădiri mari, atenția per pacient fiind diminuată datorită numărului mare de pacienți).

AsertivO oferă un alt concept pentru persoanele vârstince și anume conceptul de “acasă”. Personalul oferă asistență medicală, îngrijire, terapie fizică, comunicare și terapie ocupațională. Căminul de bătrâni “AsertivO” este complet echipat cu facilități de top, oferind condiții la nivel european într-un mediu familial.

Așa cum aminteam tangențial mai sus, în momentul în care am demarat proiectul AsertivO nu ne-am dorit să înființăm un simplu cămin de bătrâni.

Un concept nou

Ne-am dorit să aducem în România un concept diferit față de tot ceea ce exista pe piață în acel moment: un centru de îngrijire și de recuperare medicală pentru seniori în care părinții sau bunicii oricăruia dintre noi să se simtă exact ca acasă și în care viața să continue să fie plină de sens.

De ce? Pentru că noi credem că bătrânețea este un dar al vieții. Și, totodată, un privilegiu care foarte multor persoane le este răpit de întâmplări tragice, de boli necruțătoare, de contexte nefaste sau pur și simplu anulat de ceea ce unii numesc, mai simplu, „destin”.

În acest context, o mare parte dintre cei din jurul nostru nu sunt atât de norocoși încât să aibă parte de un film cu final fericit, în care îi văd pe oamenii dragi lor stând pe o băncuță, în lumina caldă a unei toamne târzii, în timp ce își poartă cu drag frumusețea anilor trecuți pe umăr.

Exact așa cum ar fi acasă

Apoi suntem noi. Cei care, datorită întâmplării îngăduitoare, suntem suficient de norocoși încât să îi vedem îmbătrânind pe oamenii dragi nouă și să îi iubim în timp ce ei rămân lângă noi.

Tocmai de aceea credem că este important să ne asigurăm că bunicii și părinții noștri își trăiesc anii cei mai plini din viață într-un loc în care accentul este pus pe viața din ani și nu pe anii din viață.

La AsertivO oamenii dragi ție vor avea parte nu doar de servicii medicale și de îngrijire premium, ci mai ales de un loc cu sens, cu oameni și activități zilnice care aduc liniște și fericire. Exact așa cum ar fi acasă.

Istoria noastră

Înființare primul centru

În anul 2014 ne-am hotărât să înființăm un cămin de bătrâni cu un concept diferit față de cel din România. Am înființat primul centru de îngrijire și recuperare medicală pentru seniori cu atmosfera familială, desfășurând această activitate în case de tip rezidențiale.

De ce să ne alegi pe noi?

Câteva argumente pentru a-ți îndrepta alegerea spre Asertivo:

Igienă personală
La noi, oamenii dragi ție vor beneficia de manichiură, pedichiură, frizerie și de alte servicii menite să îi ajute să rămână conectați la latura socială și să își păstreze intactă stima de sine.
1
Curățenie și menaj
Credem cu tărie că un spațiu curat și îngrijit este un spațiu în care te bucuri să îți petreci timpul, așa că în centrul nostru vei găsi mereu curățenie și aer curat.
2
Kinetoterapie
Sănătatea fizică este la fel de importantă precum cea mentală și spirituală, așa că la noi cei dragi ție pot avea parte și de servicii de recuperare fizică oferite de unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu.
3
Supraveghere video
4
Transport pacienți
În caz de nevoie, putem asigura transportul rezidenților cu ajutorul AmbuMED.
5
Bibliotecă
Hobby-urile celor dragi ție nu trebuie să ia o pauză în centrul nostru. De exemplu, pentru persoanele care iubesc lectura, punem la dispoziție o bibliotecă cu volume din domenii variate.
6
Spălătorie / Curățătorie
Nu îți face griji, hainele și așternuturile rezidenților sunt tot timpul curate cu ajutorul serviciului de spălătorie și curățătorie.
7
Bucătărie proprie
Mâncarea proaspătă și sănătoasă este o prioritate și tocmai de aceea în centrul nostru am pus accent inclusiv pe amenajarea unei bucătării proprii, în care sunt gătite preparate din ingrediente mereu proaspete.
8
Clădirea Asertivo

90CAMERE DE 4 STELE

Clădirea AsertivO

Dincolo de toate motivele enumerate mai sus, trebuie să îți mai spunem că AsertivO se află într-o clădire foarte modernă și complet utilată pentru a răspunde cât mai bine nevoilor și exigențelor rezidenților.

Căminul de bătrâni AsertivO are patru etaje și, așa cum aminteam tangențial undeva mai sus, dispune de o bucătărie modernă, sală de mese premium, sală pentru kinetoterapie, cabinete medicale proprii și, bineînțeles, de personal calificat.

În plus, am amenajat și o grădină pentru relaxare, în care cei dragi ție pot accesa o gamă variată de posibilități de petrecere a timpului liber.

Fiecare etaj dispune de doar 35 de locuri pentru că ne dorim să putem oferi atenția necesară și spațiu suficient fiecărui rezident. La rândul ei, fiecare cameră este dotată cu baie proprie, aer condiționat cu reglare individuală, Smart TV și canale prin cablu, internet Wi-Fi, telefon, dulap,  masă, fotolii, frigider și seif. Camerele au maxim două paturi și pot fi locuite doar de o persoană sau două, din același considerent: noi punem preț pe calitate, nu pe cantitate.

0 +
ani de existență pe piață
0 +
medici cu experiență
0
camere de 4 stele
0 mp
curte / grădină interioară

De asemenea, clădirea are două lifturi, perfect adaptate atât pentru transportul rezidenților, cât și pentru vizitatori. Tot pentru vizitatori am amenajat și peste 150 de locuri de parcare, pentru ca aceștia să nu întâmpine nicio problemă atunci când vin în vizită la cei dragi.

Alte dotări ale centrului nostru: centrale termice proprii, sursă proprie de apă, centrale de gospodărire a apei, centrale de incendiu cu senzori de fum, sirenă interioară și exterioară, hidranți de interior și exterior.

Ne-am dorit un centru care să aibă toate dotările enumerate mai sus pentru că știm cât de important este pentru tine să știi că persoanele dragi ție sunt în siguranță 24/7și că au parte de tot confortul pe care l-ar avea și în propria casă.

Testimoniale AsertivO

Ambasadorii cei mai buni și mai loiali ai calității serviciilor pe care le oferim au fost întotdeauna rezidenții noștri și familiile acestora, așa că, în cele ce urmează, te invităm să vizionezi câteva testiomoniale.

"Mama mea suferă de boala numită Alzheimer, iar aducerea sa în centrul de îngrijire și recuperare medicală a căminului de bătrâni AsertivO s-a dovedit o alegere inspirată pentru că mama mea primește îngrijirea necesară, iar eu o pot vizita oricând. Lucrul care m-a susprins cel mai mult la acest centru este modul în care personalul medical se poartă cu pacienții. Când căutam un loc pentru mama, am vizitat mai multe centre de acest tip și în niciunul nu am întâlnit oameni atât de calzi și dornici să te ajute cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea să iei o decizie în cunoștință de cauză. Le mulțumesc celor de la AsertivO, intuiția mea a fost corectă: mama mea îmi spune tot timpul că personalul de acolo este ca o a doua familie pentru ea. Și nu cred că există vreun copil în lumea asta care să nu se bucure atunci când părintele lui îi spune că a găsit o a doua familie în locul în care l-a dus."
Maria
"Noi suntem foarte mulțumiți de căminul de bătrâni AsertivO. Și am fost foarte încântați când am găsit o locație ca în povești pentru bunicul nostru. Bunicul are Alzheimer. L-au primit în acest centru și suntem foarte mulțumiți de îngrijirea pe care o primește. Personalul dă dovadă de profesionalism și se poartă foarte frumos cu pacienții. Bunicul iese în grădina zilnic și se încarcă de energie pozitivă. Au o curte splendidă. Recomand acest centru! Am tot căutat cea mai potrivită locație pentru bunicul, am făcut numeroase vizionari la diverse centre și ne-am oprit la acest cămin de bătrâni. L-am găsit și sper să vă ușurez și vouă căutările prin recomandarea pe care o las aici. Nu am fost niciodată acel tip de om care lasă recomandări, dar consider că atunci când ai ceva bun de împărtășit cu lumea din jur, trebuie să spui asta pentru că poți ajuta pe altcineva încă nehotărât să facă cea mai bună alegere pentru persoanele lui dragi, fie că e vorba de bunicul, bunica, mama sau tatăl persoanei respective."
Alexandru
"În urmă cu 2 ani eram în căutarea unui centru pentru bunicul meu, care avea nevoie de îngrijire specială. Am descoperit AsertivO accidental, mi-a fost recomandat de niște prieteni foarte buni, care o aveau acolo pe mama lor și care mi-au spus că la Asertivo voi găsi și condiții premium, dar și oameni în adevăratul sens al cuvântului. Și așa a fost. Am găsit la ei mai mult decât speram, am găsit un loc în care mama are hrană proaspătă, face kinetoterapie, are îngrijire medicală specializată, are o grădină în care poate să se plimbe zilnic în aer curat și, dincolo de toate astea, e integrată într-o comunitate, pentru că la AsertivO ei pun accent și pe latura socială a vieții pacientului. Asta mi se pare un lucru demn de lăudat, faptul că își încurajează pacienții să rămână activi și să se bucure de viață e un lucru pe care îl apreciez foarte, foarte mult. Recomand din tot sufletul acest centru oricui este în căutarea unui loc specializat în îngrijirea persoanelor în vârstă sau celor care suferă de Alzheimer, demență și alte afecțiuni de acest fel."
Iulia
"Am adus-o la AsertivO pe mama mea acum cinci ani. Mama a fost depistată cu un fel de demență și avea nevoie de îngrijire specială, așa că a trebuit să căutăm un loc în care să i se ofere îngrijire specializată, pe care noi nu i-o puteam oferi acasă, oricât de mult am fi vrut. După cinci ani în care am ajuns să dezvolt o relație de prietenie cu personalul din centru, pot să spun cu mâna pe inimă că aici mama mea nu are parte doar de îngrijirea de care are nevoie un om cu demență, ci și de o familie. În urmă cu cinci ani, dacă aș fi citit o recenzie ca a mea, aș fi spus că sigur nu e chiar așa și că este o exagerare. Însă acum, după cinci ani în care i-am cunoscut foarte bine pe oamenii care lucrează la Asertivo, pot să spun că sunt din ce în ce mai convins că și în România pot exista centre precum cele pe care le vedem în alte țări, iar Asertivo este cea mai bună dovadă în acest sens. În cinci ani am dezvoltat cu personalul de la Asertivo o relație bazată pe prietenie și pe respect și mă bucur foarte mult că mama e sub observația lor. Recomand centrul AsertivO oricui și știu că asta ar face și mama mea, dacă ar scrie ea recenzia asta."
Sebastian
× Cu ce va putem ajuta?
senior-center-logo CONTACT VEZI PE HARTĂ 031.9912