În România imaginea creată în jurul căminelor de bătrâni este una care inspiră prea puțină încredere, de aceea majoritatea optează pentru varianta mai dificilă, aceea a îngrijirii la domiciliu atunci când o persoană dragă are probleme de sănătate.

Realitatea este că în ultimii ani multe lucruri s-au schimbat, iar îngrijirea pe care centrele dedicate seniorilor o oferă rezidenților s-a îmbunătățit considerabil.

Totuși, cum știi că faci o alegere corectă atunci când ești în căutarea unui centru de bătrâni pentru una din cele mai dragi persoane din viața ta?

AsertivO îți oferă câteva criterii după care te poți ghida în acest proces, care de cele mai multe ori devine unul anevoios, plin de temeri, frici și întrebări:

 

  1. DOCUMENTEAZĂ-TE ȘI FĂ-ȚI O LISTĂ

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te documentezi despre centrele care se află în aria ta de interes. De cele mai multe ori, familiile care ne trec pragul ne spun că se află pentru prima oară în postura de a căuta un centru pe seniori. Îți recomandăm să faci o listă cu 5 centre care ți-au plăcut la prima vedere.

 

  1. VERIFICĂ REVIEW-URILE PRIMITE DE LA ALTE FAMILII PE GOOGLE ȘI PE REȚELELE SOCIALE

 

În epoca digitalului ai toată informația la îndemână. În reviewurile Google sau de pe rețelele de socializare poți găsi cu ușurință mărturii ale familiilor care au beneficiat de serviciile oferite de fiecare centru în parte. Astfel, îți poți contura o idee despre fiecare cămin.

 

  1. PROGRAMEAZĂ O VIZIONARE

 

Este esențail să contactezi și să vizionezi și să programezi o vizionare.  dinainte o prezentare a locației cu costurile. Astfel, vei putea avea mai mult timp pentru a discuta cu personalul și pentru a-ți pregăti o listă cu cele mai importante întrebări.

 

  1. ASIGURĂ-TE CĂ CENTRUL PE CARE ÎL ALEGI ESTE UNUL LICENȚIAT

 

Unul din cele mai importante aspecte pe care îți recomandăm să le iei în considerare este să te asiguri că centrul pe care îl alegi este unul licențiat. Aceste centre sunt obligate să îndeplinească niște criterii stricte legate de îngrijirea rezidenților, de paritatea angajaților calificați vs. persoanele care au nevoie de asistență și sunt mereu verificate de către instituțiile abilitate ale statului.

 

  1. VERIFICĂ DACĂ CENTRUL ARE UN MEDIC GERIATRU

 

Fiindcă majoritatea vârstinicilor au prezintă probleme de sănătate, este esențial ca aceștia să beneficieze de supraveghere și asistență medicală permanentă, și să fie ținuți sub observația unui medic specialist geriatru. Pentru a te asigura că medicul cunoaște toate detaliile despre cazul familiei tale, solicită o discuție cu acesta.

 

  1. VERIFICĂ CE ACTIVITĂȚI AU SENIORII

Pentru a-și menține sau îmbunătăți starea de sănătate, este important ca fiecare senior să participe la diferite activități care să înlăture sentimentele de singurătate și să îi ajute să își îmbunătățească starea de sănătate. De la ședinte de kinetoterapie și masaj, la ergoterapie, plimbări în natură și jocuri de socializare, toate au rolul de a păstra pentru o perioadă cât mai îndelungată starea de bine a vârstnicilor.

 

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre serviciile AsertivO, ne poți contacta la prin telefon la 0770292929, contact@asertivo.ro sau prin intermediul formularului din site.