Atunci când iei decizia de a plasa pe cineva drag într-un cămin bătrâni, una dintre etapele pe care trebuie să le parcurgi este analiza costurilor.

În general, costurile diferă de la un cămin la altul și variază în funcție de mai mulți factori.

Prețuri cămin de bătrâni: cum se calculează?

Așa cum aminteam mai sus, costurile sunt calculate în funcție de mai multe aspecte. Le redăm pe cele mai importante dintre acestea în cele ce urmează:

 • Prețuri cămin de bătrâni: căminul propriu-zis

Locul în care se află situat căminul, calitatea serviciilor oferite, posibilitățile de relaxare pe care le oferă sau numărul persoanelor angajate sunt doar câteva dintre aspectele care influențează costul final.

De exemplu, dacă vorbim despre un cămin de bătrâni amplasat într-o zonă centrală și ușor accesibilă sau de o clădire modernă, care are și spații externe destinate relaxării, atunci prețul va fi evident mai mare decât în cazul unui cămin amplasat într-o zonă periferică sau care dispune de o clădire fără dotări moderne.

La fel stau lucrurile și atunci când vorbim despre un cămin în care numărul angajaților este foarte mic: în acest caz prețul final va fi evident mai mic pentru că managementul nu poate oferi garanția că fiecare rezident din cămin are parte de îngrijire permanentă, de vreme ce numărul angajaților este foarte mic, comparativ cu cel al rezidenților.

 • Prețuri cămin de bătrâni: condițiile oferite

Un cămin în care rezidentul are parte de o cameră single, dotată cu baie proprie,smart TV, AC, Wi-Fi și o mulțime de alte dotări menite să îi facă viața cât mai ușoară și să îl facă să se simtă exact ca acasă va avea, evident, un preț mai mare decât un cămin în care rezidentul împarte camera cu încă 2 sau 3 persoane și în care nu există dotări moderne.

În general, atunci când vorbim de prețuri cămin de bătrâni, condițiile reprezintă unul dintre criteriile care influențează foarte mult prețul final. Cu toate acestea, trebuie să ții mereu cont de faptul că un cămin de bătrâni care oferă condiții premium oferă și un mediu familial, așa că șansele ca rezidentul să se simtă exact cum se simțea acasă cresc considerabil, iar prețul este, prin urmare, justificat.

 • Prețuri cămin de bătrâni: servicii disponibile și scheme de tratament

Gama de prețuri cămin de bătrâni variază și în funcție de tratamentele si de ingrijirea de care are nevoie fiecare rezident. Astfel, în cazul unui rezident care suferă de Alzheimer sau a unui alt rezident care are nevoie să urmeze o schemă strictă de tratament, prețurile vor fi clar mai mari decât în cazul unui rezident care nu are nevoie de aceeași îngrijire medicală.

Majoritatea centrelor premium oferă, în plus, asistență medicală 24/24, asigură respectarea strictă a tuturor schemelor de tratament, monitorizarea periodică a parameterilor fiziologici, tratamente perfuzabile și injectabile, precum și recoltarea de analize, atunci când situația cere acest lucru.

Acte necesare cămin de bătrâni: ce trebuie să pregătești?

În ceea ce privește acte necesare azil, trebuie să știi că și în acest caz lucrurile diferă de la cămin la cămin. În general, însă, ar fi ideal să ai pregătite următoarele acte:

 • Acte necesare cămin de bătrâni:
 • copie după buletinul de identitate
 • certificatul de căsătorie sau de deces al partenerului de viata acolo unde este cazul
 • copie după certificatul de naștere;
 • hotărârea de divorț (dacă este cazul);
 • talonul de pensie;
 • un dosar medical care sa contina scrisori medicale, analize medicale recente si schema de tratament.
 • O adeverință de la medicul de familie care să ateste faptul că viitorul rezident nu suferă de nici o boală transmisibilă.

De la caz la caz, fiecare cămin poate decide să ceară și alte acte, precum declarații pe proprie răspundere din care să reiasă că viitorul rezident nu mai are rude de gradul 1 sau aparținători legali (acolo unde e cazul), recomandări medicale din care să reiasă instituția indicată conform gradului de handicap constatat de comisia de expertiză medicală sau alte acte similare.

În concluzie, așa cum aminteam anterior, atunci când vorbim de acte necesare cămin de bătrâni / acte necesare azil, lucrurile variază, de regulă, de la cămin la cămin.

Așadar, acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le cunoști despre prețuri cămin de bătrâni și acte necesare azil / acte necesare cămin de bătrâni. Daci ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi, îți stăm la dispoziție!